affiche de l'exposition
© (c) MRM
Tentoonstelling

De Amis de Mariemont. Waar passie tot leven komt

Koninklijk Museum van Mariemont

DE AMIS DE MARIEMONT. WAAR PASSIE TOT LEVEN KOMT 


Deze tentoonstelling vertelt het verhaal van mannen en vrouwen die al 90 jaar verbonden zijn door één gemeenschappelijke passie : Mariemont  Praktische info : 


- Van 16.12.2023 tot 02.06.2024


- Focustentoonstelling in de Salle Carrée en in het parcours van de permanente collecties


- Gratis toegangVan schat tot schat, de tentoonstelling presenteert het collectieve 'Œuvre' van de Cercle royal de Mariemont. Aan de hand van verschillende stukken, waarvan sommige voor het eerst worden getoond, belicht de tentoonstelling de hoogtepunten, oprichting en emblematische figuren van de Cercle door de eeuwen heen.


Met meer dan 1.250 actieve leden is de Cercle Royal des Amis de Mariemont een van de grootste culturele en museale verenigingen van het land. Sinds haar oprichting in 1934 heeft de Cercle een actieve rol gespeeld in de verrijking van de collecties van Mariemont, door de geest van onze stichter en beschermheer Raoul Warocqué voort te zetten. Van brons, goud en marmer tot Japanse prenten, Doornikse porselein en Grieks-Romeinse terracotta, deze schenkingen en aanwinsten bieden een reis door de wereld en haar culturen.


"De Amis de Mariemont. Waar passie tot leven komt" toont 90 jaar gedeelde geschiedenis tussen het Koninklijk Museum van Mariemont en zijn vereniging: de steun na de brand van 1960 en het nieuwe museumgebouw, de oprichting van de Cultuurbemiddeling en de publicatie van de eerste catalogus van de collecties zijn slechts enkele voorbeelden van de onwrikbare steun van de Cercle en zijn leden voor Mariemont en zijn ontwikkeling.


Naast de viering van de 90ste verjaardag van de Cercle royal des Amis de Mariemont, is de tentoonstelling ook bedoeld als dank aan al die gepassioneerde mannen en vrouwen, vroeger, nu en in de toekomst, voor hun diepe verbondenheid met onze instelling. Naast deze focustentoonstelling, waarvan de stukken zijn gegroepeerd in een zaal die bekend staat als de "Salle Carrée", zal een nieuwe audiotour door de permanente afdelingen de bezoekers ook in staat stellen om de diversiteit van de werken die door de vereniging zijn aangekocht en geschonken te (her)ontdekken. 

€0 Gratis met museumpas

Openingsuren

tot en met

Contact

Chaussée de Mariemont 100
7140 Morlanwelz
064273741
Bezoek website

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS La Louvière-Centrum / La Louvière-Zuid

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas

Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas