In het Wiel van Eddy Merckx
© sportimonium
Tentoonstelling

In het Wiel van Eddy Merckx

SPORTIMONIUM

Herbeleef met heel het gezin of in groep de legendarische koersmomenten doorheen de sportgeschiedenis. Speel het spel op de tablet en laat je verrassen door het digitale belevingsparcours in de collectie van het Sportimonium. Elke etappe kom je dichter bij de eindmeet. Wie van je peloton komt als eerste over de streep?

Het Sportimonium in het wiel van Eddy Merckx

Herbeleef met heel het gezin of in groep de legendarische koersmomenten doorheen de sportgeschiedenis. Laat je verrassen door het digitale belevingsparcours in de collectie van het Sportimonium. Elke etappe kom je dichter bij de eindmeet. Wie van je peloton komt als eerste over de streep?

Kopman Eddy Merckx loodst jou en je ploegmaten aan de hand van memorabele momenten uit zijn carrière door het digitale quiz- en belevingsparcours. Je maakt ook kennis met andere wielergoden, zoals Stan Okkers, Lomme Driessens en Rupske Lauwers. Ludieke opdrachten, films, foto’s uit de oude doos en heldhaftige verhalen brengen je helemaal in de sfeer van de koers. De tablet vertelt je de boeiende verhalen achter de fiets van Poeske Scherens, de evolutie van de fiets, je kan luisteren de radiocommentaren van belangrijke hoogtepunten uit de wielersport of een deuntje van een van de wielerliederen meezingen.

Drie fantastische fietslussen
Wil je de benen in topvorm houden of krijgen? Spring dan op de fiets aan het Sportimonium en volg de fietslussen doorheen Rupelstreek, Vaartland of Groene Gordel. Van op je fiets kan je via je smartphone direct in de website duiken en leuke weetjes oproepen. Deze uitgekiende trajecten ’In het wiel van Eddy Merckx’ voeren je langs de mooiste plekken uit de regio.

€7 Gratis met museumpas

Openingsuren

Opnieuw open (COVID-19)
  • Maandag van 10:00 tot 17:00
  • Dinsdag van 10:00 tot 17:00
  • Woensdag van 10:00 tot 17:00
  • Donderdag van 10:00 tot 17:00
  • Vrijdag van 10:00 tot 17:00
  • Zaterdag gesloten
  • Zondag van 11:00 tot 17:00

Contact

Trianondreef 19
1981 Hofstade
Bezoek website

Meer over dit museum