Binche intime. Une exploration sonore
© Musée International du Carnaval et du Masque
Tentoonstelling

Binche intiem. Auditieve verkenning

Internationaal Museum van het Carnaval en het Masker

Sinds zijn erkenning door de UNESCO als Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid door de UNESCO staat het Carnaval van Binche internationaal in de kijker. Gedurende de Vette dagen stampen meer dan honderd duizend bezoekers op de kasseien van het historisch centrum van de stad en dragen zo bij tot zijn bekendheid.

Het Carnaval van Binche kenmerkt zich echter vooral door zijn intieme karakter. In de tentoonstelling « Binche intiem. Een akoestische verkenning » staat dit bijzondere aspect van de folklore van Binche centraal.

Een reeks unieke geluidscapsules die door originele geluidinstallaties worden verspreid bieden de bezoeker de gelegenheid om zo dicht mogelijk te komen bij de vrouwen, kinderen, caféhouders, ambachtslui en, natuurlijk, de gemaskerde actoren van het Carnaval. Hun stemmen vertellen over de manier waarop elk jaar in de hele stad carnavalkoorts heerst.

€8 Gratis met museumpas

Openingsuren

tot en met

Contact

Rue Saint Moustier 10
7130 Binche

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Binche

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas

Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas