Art Nouveau en strips
© Art Nouveau en strips
Tentoonstelling

Art nouveau & negende kunst

Belgisch Stripmuseum

Sinds het Belgisch Stripcentrum haar intrek heeft genomen in één van de architecturale parels van Victor Horta, brengt het Art Nouveau en de Negende Kunst samen. Dus, wanneer Brussel zijn Art Nouveau viert, stelt het Stripmuseum met groot genoegen een nieuwe tentoonstelling voor die de rijkdom van het thema en de inventiviteit van de kunstenaars belicht.
Naast simpelweg de weergave van Art Nouveau in strips, zal de tentoonstelling, op een originele manier, de relatie tussen de twee kunsten belichten. De tentoonstelling zal de bezoekers uitnodigen om zich onder te dompelen in de periode van de Art Nouveau, haar invloeden en haar belangrijkste auteurs (zoals bijvoorbeeld Alphonse Mucha) die de Negende Kunst hebben geïnspireerd. Een selectie van platen en reproducties laat toe om het werk van enkele Frans-Belgische auteurs te (her)ontdekken die zich door de Art Nouveau lieten inspireren om werken te maken naar haar evenbeeld: sterk, ritmisch, kleurrijk en met een uitzonderlijke creatieve vrijheid...

Geen meerprijs gekend. Vraag info bij museum.

Openingsuren

vrijdag tot en met zondag

Contact

Zandstraat 20
1000 Brussel
visit@comicscenter.net
Bezoek website

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Brussel-Centraal

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas

Meer over dit museum

Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas