Rebel Garden
© Musea Brugge
Tentoonstelling

Rebel Garden

Groeningemuseum

Musea Brugge presenteert de meest urgente kunsttentoonstelling van het moment: Rebel Garden. Wat is de impact van de mens op de natuur, en wat zijn de gevolgen hiervan op onze omgeving? De ambitieuze expo breekt uit de traditionele museummuren en palmt maar liefst drie museumlocaties in. Oude en actuele kunst nemen de tumultueuze relatie tussen mens en natuur onder de loep en leggen de vinger op de pijnlijke wonde die klimaatcrisis heet.


Tuin als toevluchtsoord en strijdtoneel


Het centrale thema ‘tuin’ - symbool voor verzorging, creatie en verzet - verbindt de drie locaties van Rebel Garden: het Groeningemuseum, het Gruuthusemuseum en het Museum Sint-Janshospitaal. Tuinen zijn lokale barometers van de staat van de planeet: ze zijn een deel van ons woonideaal en tegelijk een plek van verzet waar de gevolgen van ecologische veranderingen steeds zichtbaarder worden. Een ideaal vertrekpunt om onze complexe verhouding met de natuur af te toetsen.


Oude en actuele kunst


Rebel Garden en het bijhorende uitgebreide publieksprogramma snijden uiterst actuele thema’s aan zoals de gevolgen van de klimaatopwarming, de zesde massa-extinctie en klimaatactivisme, de symbiose van de mens met de natuur en de relatie tussen de kunstenaar en de tuin. Een selectie kunstwerken uit eigen collectie leiden die thema’s in en gaan het debat aan met enkele recente werken en creaties.


Uit de eigen collectie zullen onder meer werken van Roger Raveel, Emile Claus en Otobong Nkanga te zien zijn, maar verwacht je ook aan topwerk van meer dan vijftig hedendaagse kunstenaars als Guillaume Bijl, Christine Ödlund, Giuseppe Penone, Rose Wylie en Per Kristian Nygård, die met zijn tuinsculptuur een van dé eyecatchers van Rebel Garden maakt op het Gruuthuseplein.


Guerilla gardens


Op verschillende plekken in de stad zul je ook rebelse tuintjes zien opduiken. Voor deze guerilla gardening bundelt Musea Brugge de krachten met onder meer de studenten Toegepaste Architectuur van Howest Brugge. Tot slot is er ook een veelbelovend publieksprogramma, met onder meer een grootschalig debat rond ecologie.


De nieuwste expo van Musea Brugge is een niet-te-missen tentoonstelling in het kader van Triënnale Brugge.


Over het expoticket


Prijs: € 25 / € 19 / € 13
Een expo ticket geeft 72 uur lang toegang tot alle locaties van Rebel Garden.


Bij aankoop van het expoticket (online, aan de kassa of aan een ticketkiosk) start de geldigheidstermijn van 72 uur bij de start van je eerste bezoek. Het ticket geeft je toegang tot het Groeningemuseum, het Gruuthusemuseum en het Museum Sint-Janhospitaal tijdens de reguliere openingsuren (sluitingsdag: maandag).

€25 Gratis met museumpas

Openingsuren

zaterdag tot en met zondag

Open op:

  • Dinsdag van 9:30 tot 17:00
  • Woensdag van 9:30 tot 17:00
  • Donderdag van 9:30 tot 17:00
  • Vrijdag van 9:30 tot 17:00
  • Zaterdag van 9:30 tot 17:00
  • Zondag van 9:30 tot 17:00

Contact

Dijver 12
8000 Brugge
Bezoek website

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Brugge

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas

Meer over dit museum

Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas