Maarten Van Severen – Het wilde ding
© Design Museum Gent

Maarten Van Severen – Het wilde ding - TIJDELIJK GESLOTEN

Design Museum Gent

Het wilde ding is de tweede editie van Maarten Van Severen & Co, de opstelling hedendaags design die laat zien wat vormgeven voor Maarten Van Severen (1956-2005) betekende. De presentatie legt verbanden tussen het oeuvre van de bekendste Belgische ontwerper van zijn generatie en werk van andere ontwerpers en kunstenaars. Ze belicht aspecten van vormgeving die nog steeds relevant zijn voor ontwerpers van vandaag.

In Het wilde ding gaat het werk van Maarten Van Severen in dialoog met bezielde objecten van geestverwanten. Het minimalisme waartoe men hem steevast rekent, wordt met deze tentoonstelling definitief bezworen. Maarten Van Severen noemde zichzelf een maximalist, omdat het ontwerpen van dingen die tot de essentie herleid zijn, een maximale inspanning vergt. De kracht van zijn ontwerpen zit in de spanningsboog tussen hun archetypische vorm en de intensiteit waarmee hij ze maakte. Aanvankelijk met de hand, later semi-industrieel en industrieel.

Vanaf 18 mei gaat het museum opnieuw open. Het museum is op dit moment enkel open voor een bezoek individueel of met je gezin op de gewone openingsuren.

Reserveer je ticket vooraf. Dat is de enige manier om het museum te bezoeken.

Voor meer informatie zie weblink.

€10 Gratis met museumpas

Tijdelijk gesloten (COVID-19)