As Seen
© As Seen
Tentoonstelling

As Seen

Kanal - Centre Pompidou

De Belgische fotograaf en kunstenaar Philippe De Gobert werd uitgenodigd om uit de CIVA-archieven beelden te kiezen van gebouwen die dateren uit dezelfde periode als de Citroëngarage, allen gebouwd tussen 1927 en 1941.

Deze foto’s bracht hij in relatie tot een selectie beelden die de sociale context van die tijd oproepen. De meeste foto’s maken deel uit van een collectie glasnegatieven die werden gedigitaliseerd. De kadrering, boorden en eventuele gebreken bleven onaangeroerd.

Heel wat fotografen uit het interbellum hebben een bevoorrechte relatie met architectuur. Beïnvloed door een zin voor abstracte geometrie kiezen ze voor een weergave van de modernistische en art-deco-architectuur die bepaalde eigenschappen van deze twee stijlen onderstreept of zelfs versterkt, zoals de puurheid van de vormen en de eenvoud van de lijnen.

De invloed van het constructivisme brengt hen er soms toe om gebouwen te vervormen door ze schuin, van onderuit of van bovenaf te fotograferen, waardoor een dynamisch effect wordt gecreëerd en de gebouwen worden getransformeerd in irreëel aandoende objecten. Naast dergelijke beelden zijn er echter ook foto’s met een eerder documentair karakter, vaak recht en zonder context, waardoor het abstracte karakter van het gebouw extra in de verf wordt gezet.

Geen meerprijs gekend. Vraag info bij museum.

Openingsuren

Tijdelijk gesloten (COVID-19)

tot

open op:

  • Woensdag van 12:00 tot 18:00
  • Zondag van 12:00 tot 18:00
  • Donderdag van 12:00 tot 22:00
  • Vrijdag van 12:00 tot 22:00
  • Zaterdag van 12:00 tot 22:00

Contact

Akenkaai
1000 Brussel
info@kanal.brussels
Bezoek website

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Brussel-Noord

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas