affiche - Straffe mannen.
© collectie Sportimonium - grafic design Dennis Kestelle

STRAFFE MANNEN - Uit de gloriejaren van de worstelsport.

SPORTIMONIUM

De tijdelijke expo ‘Straffe mannen uit de gloriejaren van de worstelsport‘ vertelt het gespierde verhaal van de worstelsport in ons land, van kermisattractie tot olympische sport. De bijzonderste collectiestukken van worstelkampioenen werden samengebracht in deze stoere expo. Komt dat zien … komt dat zien …
Met hooguit 20 clubs en niet meer dan 1000 actieve worstelaars staat het worstelen niet meteen in de top 10 van België’s meest populaire sporten. Integendeel !Het contrast met het worstelgebeuren van weleer kan niet groter zijn, want zo’n goede eeuw geleden was worstelen dé spektakelsport bij uitstek. Geen afgetrainde voetballers of glamoureuze tennissterren op de sportscène, maar wel gevierde ‘lutteurs’. Stoere en sterke binken die hun armtierig arbeidersbestaan hadden geruild voor een vet betaalde baan als beroepsworstelaar en het volk warm maakte voor hún sport. Eigenaardig genoeg stonden deze profs ook aan de wieg van de amateur worstelsport die tot in de jaren 60 furore maakte als dé arbeiderssport. Het Sportimonium kwam recent uniek sporterfgoed op het spoor van legendarische ‘tapijtkoningen ’ zoals Alfons Steurs, Laurent Gerstmans, de gebroeders Mollin, de familie Mewis ….
Tijdelijke tentoonstelling in het SPORTIMONIUM van 09 november 2018 tot en met 15 maart 2019.
Te bezoeken in de exporuimte van het Sportimonium: maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00, zondag van 11.00 tot 17.00 Sportimonium is op zaterdag gesloten.
Meer informatie en reservaties voor groepen: reservaties@sportimonium.be

€7 Gratis met museumpas

tot