Museum

Huis van Alijn

Als museum van het dagelijks leven legt het Huis van Alijn gewoontes, tradities en rituelen bloot die herinneren aan een recent of verder verleden. Het museumverhaal neemt je mee doorheen een rijke collectie objecten, foto’s, geluid en bewegend beeld.

Dagelijkse en bijzondere gebeurtenissen bepalen het ritme van ons leven. Dagen worden weken, maanden worden jaren. Als museum van het dagelijks leven legt het Huis van Alijn gewoontes, tradities en rituelen bloot die herinneren aan een recent of verder verleden.

Van je allereerste babyfoto’s, knikkeren op de speelplaats en je eerste liefdesverdriet, tot de jaarlijkse zomervakantie, het vieren van je pensioen en het afscheid van een dierbare. Hoe we omgaan met deze momenten en emoties evolueert in de tijd, is tegelijk persoonlijk én universeel.
Het museumverhaal neemt je mee doorheen een rijke collectie objecten, foto’s, geluid en bewegend beeld en toont dat alledaags allerminst gewoon is.

Ga gratis met de museumpas
244 Belgische musea in 1 pas

Openingsuren

ma - di - do - vr: 09:00 - 17:00
za - zo, schoolvakanties, feestdagen: 10:00 - 18:00
Gesloten: woensdag (behalve Gentse Feesten en kerstvakantie)

Contact

Kraanlei 65
9000 Gent
09 235 38 00
info@huisvanalijn.be
Bezoek website

Faciliteiten

  • Shop
  • Café

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Gent-Sint-Pieters

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas

Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas