Museum

Museum Mayer van den Bergh

In het hartje van Antwerpen herbergt het Museum Mayer van den Bergh een bijzonder rijke en gevarieerde kunstcollectie van Fritz Mayer van den Bergh (1858–1901).

Deze verwoede verzamelaar bracht niet alleen talrijke topwerken uit de middeleeuwen en de renaissance bijeen. Mayer van den Bergh had ook een speciale belangstelling voor Pieter Bruegel de Oude en was de ontdekker van de "Dulle Griet". Ook het werk "Twaalf Spreuken" van Bruegel de Oude wist de verzamelaar tijdens zijn korte leven op de kop te tikken.

Na zijn plotse dood liet zijn moeder Henriëtte van den Bergh (1838–1920) het museum bouwen om er het levenswerk van haar zoon in onder te brengen. De schilderijen van de Vlaamse primitieven, retabels, monumentaal beeldhouwwerk, handschriften, wandtapijten, glasramen en nog veel meer zijn hier opgesteld in een intieme en huiselijke omgeving. Een pareltje in het Antwerpse museumlandschap.

Ga gratis met de museumpas
228 Belgische musea in 1 pas

Openingsuren

di - zo: 10:00 - 17:00
Gesloten: maandag, 01/01, 01/05, Onze-Lieve-Heer-Hemelvaart, 01/11, 25/12
Uitzonderlijk open op Paasmaandag en Pinkstermaandag

Contact

Lange Gasthuisstraat 19
2000 Antwerpen
03 338 81 88
mmb@antwerpen.be
Bezoek website

Faciliteiten

  • Shop

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Antwerpen-Centraal

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas

Tentoonstellingen in dit museum

Er zijn momenteel geen tentoonstellingen in dit museum.

Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas