Museum

Stichting Folon

De Stichting Folon presenteert een permanente tentoonstelling van vijfhonderd kunstwerken van Jean-Michel Folon. De originele scenografie neemt je mee op een poëtische droomreis in de artistieke wereld van de kunstenaar.

De originele en verrassende scenografie, bedacht door Folon, neemt je mee op een poëtische droomreis in de artistieke wereld van de kunstenaar. Films en optische effecten animeren het parcours.

In "De geboorte van een beeld" vertelt Folon over de creatie van een aquarel en in "Het leven van een sculptuur" leer je wat bij over de bijzonderheden van het beeldhouwen. Verder is er ook nog "De ontmoeting", een kortfilm met Folon en Woody Allen in het New Yorkse Central Park.

De originele muziek die de Franse muzikant en componist Michel Colombier speciaal voor de stichting creëerde, harmoniseert in elke zaal perfect met de kleuren van Folon.
Het pedagogisch team ontwikkelde bovendien een reeks activiteiten (rondleidingen, ateliers en gecombineerde bezoeken) in en rond het museum.

Bestel museumpas

Openingsuren

Tijdelijk gesloten (COVID-19)
Di - vr: 09:00 - 17:00
Za - zo, feestdagen: 10:00 - 18:00
Gesloten: maandag, 24 & 25/12, 31/12, 01/01

Contact

Drève de la Ramée 6A
1310 Terhulpen
02 653 34 56
info@fondationfolon.be
Bezoek website

Faciliteiten

  • Shop
  • Parking
  • Café
  • Restaurant