Museum

MACS - Museum voor Hedendaagse Kunsten van Grand-Hornu

Le Grand-Hornu, dat door Unesco als werelderfgoed is geklasseerd, is één van de belangrijkste uitstalramen van hedendaagse artistieke creatie in België, dankzij de tentoonstellingen van actuele kunst en design die het MACS en het CID er organiseren.

Le Grand-Hornu, dat sinds juli 2012 tot de Werelderfgoedlijst van de Mensheid behoort, is een uniek voorbeeld van de Europese industriële architectuur uit de negentiende eeuw. Deze oude steenkoolmijn die gebouwd werd in het begin van de negentiende eeuw en die sinds 1989 eigendom is van Provincie Henegouwen, is vandaag de locatie van het MACS en de CID.

Naast de promotie van de architecturale rijkdommen, spitsen het MACS en de CID hun activiteiten toe op de kunst van vandaag via toonaangevende internationale tentoonstellingen van hedendaagse kunst, design en toegepaste kunst.

Het museum is gesloten op 24. 25, 31 december en op 01 januari; alsook tijdens de periodes van op- en afbouw van tentoonstellingen.

Ga gratis met de museumpas
244 Belgische musea in 1 pas

Openingsuren

di - zo: 10:00 > 18:00

Gesloten: maandag, 1/01, 24/12, 25/12, 31/12

Contact

Rue Sainte-Louise 82
7301 Hornu
065 65 21 21
reservations@grand-hornu.be
Bezoek website

Faciliteiten

  • Shop
  • Parking
  • Café

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Saint-Ghislain

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas

Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas