MAC's - Museum voor Hedendaagse Kunsten van Grand-Hornu

Le Grand-Hornu, dat door Unesco als werelderfgoed is geklasseerd, is één van de belangrijkste uitstalramen van hedendaagse artistieke creatie in België, dankzij de tentoonstellingen van actuele kunst en design die het MAC's en het CID er organiseren.

Le Grand-Hornu, dat sinds juli 2012 tot de Werelderfgoedlijst van de Mensheid behoort, is een uniek voorbeeld van de Europese industriële architectuur uit de negentiende eeuw. Deze oude steenkoolmijn die gebouwd werd in het begin van de negentiende eeuw en die sinds 1989 eigendom is van Provincie Henegouwen, is vandaag de locatie van het MAC's en de CID.

Naast de promotie van de architecturale rijkdommen, spitsen het MAC’s en de CID hun activiteiten toe op de kunst van vandaag via toonaangevende internationale tentoonstellingen van hedendaagse kunst, design en toegepaste kunst.

Het museum is gesloten op 24. 25, 31 december en op 01 januari; alsook tijdens de periodes van op- en afbouw van tentoonstellingen.

di - zo: 10:00 - 18:00

Rue Sainte-Louise 82