Museum

KBR

KBR is de nationale wetenschappelijke bibliotheek. Ze verzamelt álle Belgische publicaties en bewaart, beheert en bestudeert een omvangrijk cultureel en historisch patrimonium.

De Koninklijke Bibliotheek van België (KBR) is de nationale wetenschappelijke bibliotheek. Ze verzamelt álle Belgische publicaties en bewaart, beheert en bestudeert een omvangrijk cultureel en historisch patrimonium van ruim 8 miljoen documenten. Ze geeft het publiek toegang tot informatie, faciliteert onderzoek en biedt culturele beleving aan.

Er komt heel wat bij kijken om een erfgoedcollectie van 8 miljoen documenten in de beste omstandigheden te bewaren en toegankelijk te maken. Daarom hebben we specialisten die de collectiestukken restaureren en digitaliseren.

In 2020 opende het KBR museum de deuren. Ontdek een nationale schat die 600 jaar lang verborgen bleef: de bibliotheek van de hertogen van Bourgondië en haar prachtige collectie 15de-eeuwse handschriften. Met dit nieuwe museum drukt KBR haar stempel als culturele trekpleister in Brussel.

Ga gratis met de museumpas
244 Belgische musea in 1 pas

Openingsuren

di > zo: 10:00 > 17:00

Contact

Kunstberg 28
1000 Brussel
02 519 53 11
info@kbr.be
Bezoek website

Faciliteiten

  • Shop
  • Restaurant

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Brussel-Centraal

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas

Tentoonstellingen in dit museum

Er zijn momenteel geen tentoonstellingen in dit museum.

Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas