Museum voor Schone Kunsten Gent (MSK)

Ontdek in het onlangs vernieuwde Museum voor Schone Kunsten Gent (MSK) ruim 600 topstukken uit de Europese schilder- en beeldhouwkunst, van de middeleeuwen tot vandaag. Je kan hier ook de restauratie van het Lam Gods live achter glas volgen.

Het Museum voor Schone Kunsten Gent is het oudste museum in België en toont een uitgebreide collectie van ruim 600 topstukken uit de Europese schilder- en beeldhouwkunst, van de middeleeuwen tot vandaag.

Oude Meesters als Jheronimus Bosch, Peter Paul Rubens en Anthony van Dyck hangen er naast impressionisten, surrealisten en modernisten als James Ensor, Emile Claus, George Minne en Constant Permeke. Bovendien kan je er de restauratie van het Lam Gods live volgen achter glas.

Een druk programma aan lezingen, rondleidingen en andere activiteiten zet de museumdeuren open voor iedereen. De museumshop, de bar annex restaurant en de gevarieerde programmatie met ruimte voor actuele kunst, maken het museum tot een levendige plek waar je makkelijk een paar uur kan doorbrengen.

di - vr: 9:30 - 17:30
za - zo: 10:00 - 18:00
Gesloten: maandag, 25/12, 26/12, 01/01, 02/01

F. Scribedreef 1
9000 Gent
museum.msk@gent.be
Bezoek website

• Shop
  • Café
  • Restaurant

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Gent-Sint-Pieters

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas