Museum

Félicien Rops Museum

Het museum is gehuisvest in een oud herenhuis in het oude centrum van Namen. Hier kan je het leven en werk van kunstenaar Félicien Rops van naderbij komen bekijken.

Het museum toont het leven en werk van Félicien Rops vanaf zijn beginjaren als karikaturist tot aan zijn duivelse en diabolische werken. Rops leefde in de 19de eeuw, een tijdperk dat ingrijpend veranderde door de industriële vooruitgang en door de evolutie van de zeden en de moderniteit.

Ontdek de plaats waar dit buitengewoon temperament tot uitdrukking komt in schilderijen, tekeningen, gravures en brieven van de kunstenaar op meer dan 700 m².

Naast de vaste collectie die gewijd is aan Félicien Rops, organiseert het museum meermaals per jaar tijdelijke tentoonstellingen rond zeer uiteenlopende thema’s, gaande van 19e-eeuwse kunstenaars en oude of hedendaagse grafische kunst tot bepaalde aspecten van het leven en werk van Rops.

Ga gratis met de museumpas
244 Belgische musea in 1 pas

Openingsuren

di - zo: 10:00 - 18:00
Gesloten: maandag, 24/12, 25/12, 31/12, 01/01

Contact

Rue Fumal 12
5000 Namen
081 77 67 55
info@museerops.be
Bezoek website

Faciliteiten

  • Shop

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Namen

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas

Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas