Chantal Akerman. Travelling
© 'Philippe Chancel, 'Chantal' © Adagp, Paris © SABAM 2023-2024
Tentoonstelling

Chantal Akerman. Travelling

BOZAR, Paleis voor Schone Kunsten

Deze expo schetst het atypische parcours van de Belgische cineaste, schrijfster en kunstenares Chantal Akerman (Brussel 1950 - Parijs 2015). Van het prille begin in Brussel tot de Mexicaanse woestijn, van haar allereerste films tot haar laatste installaties in 2015. Dit is de eerste grote tentoonstelling over de Brusselse artieste, met unieke en nooit eerder vertoonde beelden, productie- en werkdocumenten uit haar archief. Je volgt alle etappes van haar carrière doorheen de jaren en plaatsen die Akerman heeft doorkruist en gefilmd. Ze ging er aan de slag met uiteenlopende media als film, televisie, tekst en installatie. Chantal Akerman was een inspiratie voor een hele generatie. Ze blijft een voorbeeld voor heel wat regisseurs en artiesten vandaag. Verwacht je aan een reis vol beelden en archieven – van het burleske tot het tragische, van de intimiteit van een slaapkamer tot de woestijn. 
Van 15 maart tot 21 juli brengt CINEMATEK een volledige retrospectieve van de films van Chantal Akerman en daarenboven een selectie films die voor haar belangrijk waren.Een aangepaste versie van de tentoonstelling zal worden gepresenteerd in het Jeu de Paume, Parijs van 28 september 2024 tot 19 januari 2025.
Ontdek een boeiend programma van films, talks en concerten in het kader van deze tentoonstelling onderaan deze pagina. Opgelet, wij verbouwen. Check telkens de juiste locatie. 
Wil je deze tentoonstelling opnieuw bezoeken? Gebruik dan de kortingscode ter waarde van 2 euro die je automatisch ontvangt bij de aankoop van een ticket. 

€16 Gratis met museumpas

Openingsuren

donderdag tot en met zondag

Contact

Ravensteinstraat 23
1000 Brussel
Bezoek website

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Brussel-Centraal

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas

Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas