Tentoonstelling Water loopt niet van een leien dakje
© La Fonderie - Brussels Museum voor arbeid en industrie

Water loopt niet van een leien dakje

La Fonderie. Brussels Museum voor Arbeid en Industrie

De tentoonstelling Water loopt niet van een leien dakje focust op het huishoudelijke waterverbruik in Brussel. Ze tracht zichtbaar te maken wat achter eenvoudige, alledaagse handelingen schuilt, zoals een glas water vullen, een douche nemen of het toilet doorspoelen. Hiermee maakt onze expo u bewust hoe de stad en onze manier van leven onlosmakelijk verbonden zijn met deze onmisbare grondstof : water.

De tentoonstelling bestaat uit drie delen : het traject van het water in Brussel, het verbruik in woningen en de lozing in de riolen. Ze schetst de situatie vanaf de 19e eeuw tot heden alsook toekomstige problematieken. De tentoonstelling wordt vanuit een historische, sociologische, culturele en technische invalshoek gepresenteerd.

Dompel uzelf in een leerrijke, verrassende en leuke tentoonstelling voor jong en oud ! Tijdens het bezoek kriigt u voorwerpen, archieven, getuigenissen, audiovisueel materiaal en decors te zien, te horen en te voelen. Ze worden afgewisseld met wetenschappelijke en ludieke experimenten : observeren met een microscoop, experimenteren met communicerende vaten of nog, verkleed als een rioolwerker, een wandeling maken doorheen een nagebouwd stuk riool.

De tentoonstelling is het resultaat van een samenwerking tussen La Fonderie – het Brussels Museum voor Industrie en Arbeid, het Laboratoire interdisciplinaire en Etudes urbaines van de Université Libre de Bruxelles en VIVAQUA. Ze is georganiseerd binnen het kader van de 130ste verjaardag van VIVAQUA.

€5 Gratis met museumpas

tot

Open op:

• Dinsdag van 10:00 tot 17:00
  • Woensdag van 10:00 tot 17:00
  • Donderdag van 10:00 tot 17:00
  • Vrijdag van 10:00 tot 17:00
  • Zaterdag van 14:00 tot 17:00
  • Zondag van 14:00 tot 17:00

Ransfortstraat 27
1080 Sint-Jans-Molenbeek
Bezoek website

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Brussel-Centraal

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas