Affiche promotionnelle
© Province de Liège - Musée de la Vie wallonne
Tentoonstelling

Exposition LOVE - Animal Stories

Museum van het Waalse Leven

LOVE - Animal Stories zet de onvoorwaardelijke liefde tussen mens en dier in de kijker.
Een tentoonstelling die de bevoorrechte plaats van het dier in het gezin in vraag stelt, gezien door de ogen van vijf internationale fotografen die een dagelijkse realiteit in beeld brengen waar een hechte band mens en dier met elkaar verbindt.
Deze tomeloze gehechtheid overspoelt ook de sociale netwerken waar de profielen vol staan met foto's van huisdieren alsof ze een weerspiegeling zijn van onszelf.
Alicia Rius, Grace Chon en Sophie Gamand, gevestigd in de Verenigde Staten, leggen die gehechtheid in haar meest eenvoudige of uitbundige vorm vast op de gevoelige plaat. Het werk van de Londense fotograaf Gerrard Gethings is een verrassende illustratie van het gezegde "soort zoekt soort", terwijl de Duitser Thomas Mangold zich inspireert op de wereld van de cosmetica. Zoveel genuanceerde visies die stuk voor stuk hetzelfde gevoel uitdrukken: liefde.
In tijden van social distancing zouden dieren ons wel eens kunnen helpen onze relationele behoeften te bevredigen die ons normaliter met onze soortgenoten verbinden?
LOVE is meer dan een tentoonstelling, het is een ware emotionele beleving... een weerspiegeling van onze Animal stories.

€5 Gratis met museumpas

Openingsuren

tot

Open op:

  • Dinsdag van 9:30 tot 18:00
  • Woensdag van 9:30 tot 18:00
  • Donderdag van 9:30 tot 18:00
  • Vrijdag van 9:30 tot 18:00
  • Zaterdag van 9:30 tot 18:00
  • Zondag van 9:30 tot 18:00

Contact

Cour des Mineurs
4000 Luik
04/279.20.31

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Luik-Guillemins

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas

Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas