Nick Geboers
© Nick Geboers
Tentoonstelling

Nick Geboers - De Steentjesteller

FOMU - Fotomuseum Antwerpen

Fotografie is voor Nick Geboers zowel een instrument als een bron van inspiratie. Door voortdurend door een lens naar de wereld te kijken, is kadreren een tweede natuur geworden. Observaties worden scherper, details komen in focus, abstracte vormen verschijnen. De beelden van Nick Geboers lijken buiten te tijd te bestaan. De tentoonstelling ‘De Steentjesteller’ is een beeldenstroom die ruimte schept voor associaties en bespiegelingen over een wereld die zowel onbereikbaar als nabij voelt. ​


In 2023 gaf FOMU een werkbeurs aan Meggy Rustamova en Nick Geboers. Voor de selectie werd samengewerkt met VICE en WIELS. De FOMU-beurs bestaat uit een artistieke opdracht om nieuw werk te maken, een presentatie in het museum en een aankoop voor de collectie.


De FOMU-beurs is een voedingsbodem voor de ontwikkeling van de artistieke carrière van fotografen in Vlaanderen en een stimulans voor dynamiek en vernieuwing binnen het fotografielandschap. Tegelijk verruimt FOMU met deze beurs de eigen blik op het fotografieveld en vergroten we de meerstemmigheid, zowel op vlak van tentoonstellingen als collectievorming.

€0 Gratis met museumpas

Openingsuren

donderdag tot en met zondag

Open op:

  • Dinsdag van 10:00 tot 18:00
  • Woensdag van 10:00 tot 18:00
  • Donderdag van 10:00 tot 18:00
  • Vrijdag van 10:00 tot 18:00
  • Zaterdag van 10:00 tot 18:00
  • Zondag van 10:00 tot 18:00

Contact

Waalsekaai 47
2000 Antwerpen
info@fomu.be

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Antwerpen-Centraal

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas

Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas