Crown Station, Earth Stations Interactors
© Filippo Bolognese
Tentoonstelling

Futuro Gentile - Een beminnelijke toekomst

CID - Centrum voor Innovatie en Design van Grand-Hornu

Van 12 februari tot 27 augustus presenteert het CID - Grand-Hornu een tentoonstelling van bijna 1200 m2 gewijd aan het werk van Michele De Lucchi en zijn multidisciplinaire studio AMDL CIRCLE (bekend onder de naam Circle), die internationaal bekend staat om zijn humanistische benadering van design. Het 30-koppige team van verschillende generaties legt zich toe op architectuur, interieur- en productontwerp, grafisch ontwerp en installaties.

Voor deze tentoonstelling werpt Michele De Lucchi's Cirkel een licht op de "humanistische" benadering van zijn projecten, waarin de voortdurende evolutie van de menselijke behoeften centraal staat. De tentoonstelling bestaat uit twee trajecten die gelijktijdig en complementair verlopen van experiment naar ontwerp en van visionair naar architectuur. Wij leven in een tijd van grote veranderingen, aangedreven door wetenschappelijke ontdekkingen en technologische vooruitgang. Ondanks deze fenomenale evolutie blijft onze visie op de toekomst somber en droevig. Circle is van mening dat het noodzakelijk is een meer zelfbewuste verbeelding in de menselijke vermogens te introduceren en wil dynamisch reageren op de steeds complexere uitdagingen van de mensheid.

De experimentele designobjecten van Produzione Privata, tentoongesteld in het Hooimagazijn, en de visionaire architecturen van de Earth Stations, verteld door middel van video's en maquettes in de Paardenstallen , zijn allemaal scenario's verbeeld door Circle, waarin de moderne mens evolueert, op zoek naar nieuwe ideeën en een beter begrip van zijn ambities, met het nodige respect voor de planeet en andere menselijke wezens.

€10 Gratis met museumpas

Openingsuren

zondag tot en met zondag

Open op:

  • Dinsdag van 10:00 tot 18:00
  • Woensdag van 10:00 tot 18:00
  • Donderdag van 10:00 tot 18:00
  • Vrijdag van 10:00 tot 18:00
  • Zaterdag van 10:00 tot 18:00
  • Zondag van 10:00 tot 18:00

Contact

Rue Sainte-Louise 82
7301 Hornu

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Saint-Ghislain

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas

Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas