Les secrets de la Grotte Chauvet
© Espace muséal d'Andenne
Tentoonstelling

Het geheim van de Grot Chauvet

Andenne Museum

45.000 jaar geleden, kwamen stammen in Zuid-Europa aan. Ze brachten een nieuwe cultuur met zich mee. Deze oermensen sneden vuursteen, maar anders. Ze versierden hun kleren, droegen kettingen en armbanden. Hun kunst, hun versieringen, hun muziek laten zien dat ze een nieuwe relatie hebben met anderen en met de natuur. Het zijn de Aurignaciens. Onze voorouders.

Ze schilderden op de wanden van rotsschuilplaatsen en grotten. In de Grot Chauvet, gebeurde het 36.000 jaar geleden. Het is hun grootste meesterwerk. Hun kunst straalt een gevoel van kracht en macht uit. Onze voorouders vertellen verhalen die ons terugbrengen naar de stichtingsmythen en ze lichten een tipje van de sluier over hun begrip van de wereld.

Om het uitzonderlijke erfgoed van de Grot Chauvet te beschermen, zal de grot nooit toegankelijk zijn voor het publiek. Maar om de replica te bouwen, wordt het vanuit alle hoeken gefotografeerd, waarbij gebruik wordt gemaakt van de 3D-fotografietechniek, die het mogelijk maakt de scherpte over de gehele diepte te behouden. Het zijn deze foto’s in hoge resolutie die te bewonderen zijn.

€12 Gratis met museumpas

Openingsuren

tot

Open op:

  • Dinsdag van 10:00 tot 18:00
  • Woensdag van 10:00 tot 18:00
  • Donderdag van 10:00 tot 18:00
  • Vrijdag van 10:00 tot 18:00
  • Zaterdag van 10:00 tot 18:00
  • Zondag van 10:00 tot 18:00

Contact

Promenade des Ours 37
5300 Andenne
Bezoek website

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Andenne

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas

Meer over dit museum

Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas