Hélène De Reuse
© Museum voor Schone Kunsten Gent
Tentoonstelling

Alternatief Narratief

Museum voor Schone Kunsten Gent (MSK)

In 2024 kaapt Schoonvolk! de kunstcollectie van het MSK, in het kader van Gent als Europese Jongerenhoofdstad. Hun tentoonstelling “Alternatief Narratief” verkent hoe een museum en een tentoonstelling er vandaag de dag kan, en moét, uitzien.

Het jongerencollectief experimenteert met een eigen manifest, toegepast op de schone werken uit de reserves, maar in een gedurfd jasje. Deze tentoonstelling voor en door jongeren wil de drempels van het museum verlagen, de deuren wagenwijd opengooien en (soms letterlijk) kunst van onder het stof halen.

Schoonvolk
Schoonvolk! is het jongerencollectief van het MSK, voor en door jongeren van 16 tot 26 jaar. Met een kritische blik zetten ze zich in om de deuren van het museum te openen en haar drempels te verlagen. Met aandacht voor duurzaamheid en inclusie doen ze samen het museum verder groeien en tonen ze dat er geen stof hoeft te liggen op schone kunsten. Meer info

€13 Gratis met museumpas

Openingsuren

vrijdag tot en met zondag

Contact

Fernand Scribedreef 1
9000 Gent
Bezoek website

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Gent-Sint-Pieters

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas

Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas