Ensor 1940
© Atlantikwall Raversyde
Tentoonstelling

Ensor 1940

Atlantikwall Raversyde

In de nacht van 27 op 28 mei 1940 wordt het Stadhuis van Oostende gebombardeerd. Drie schilderijen en talrijke etsen van Ensor raken verloren. Voorgoed verloren. Want in de archieven blijven er enkel wat vage afbeeldingen over. Waren het ook meesterwerken? Voegden ze iets toe aan de Ensor die we kennen?


Op vraag van conceptueel kunstenaar Lieven Neirinck werden deze schilderijen 84 jaar later herschilderd in de Kunstacademie van Oostende, de bakermat van de artistieke carrière van Ensor. Een vreemde ervaring om de werken terug te zien, in deze interpretaties.


De locatie is geen toeval - een bunker op het Provinciedomein Atlantikwall Raversyde. Je ziet in een oogopslag het watermerk van de oorlog: vernieling. Maar de schoonheid van de werken van Ensor dringt de oorlogsgedachte ook terug. Tijdloos.


Algemene info


De tentoonstelling loopt van 9 maart 2024 tot en met 11 november 2024 in Atlantikwall Raversyde, tijdens de normale toegangsuren, en zijn inbegrepen in het standaard toegangsticket.

€10 Gratis met museumpas

Openingsuren

tot en met

Contact

Duinenstraat 147
8400 Oostende
info@raversyde.be

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Oostende

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas

Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas