Affiche promotionnelle
© Province de Liège - Musée de la Vie Wallonne
Tentoonstelling

Tentoonstelling "MOTORRIJDEN"

Museum van het Waalse Leven

Motorrijden,
veel meer dan een passie: het is vooral een manier van leven!
België, en dan meer bepaald de regio Luik, heeft in de eerste helft van de 20e eeuw een zeer belangrijke rol gespeeld in de hoge vlucht die de motorfiets wereldwijd heeft genomen. Het Musée de la Vie wallonne is in het bezit van talrijke modellen uit die tijd die geproduceerd zijn door de emblematische fabrikanten zoals Saroléa, FN en Gillet.
Motorrijden staat voor veel meer dan alleen maar mechanica en technologische innovaties. Het is uitgegroeid tot een levenskunst, met eigen communities van mannen en vrouwen, eigen codes en waarden, waarbij één gemeenschappelijk gevoel overheerst: vrijheid.
Tijdens de tentoonstelling zult u de pioniers van de discipline en de eerste kampioenen leren kennen, maar ook meer vernemen over het ontstaan van de bikerlegende en vooral een aantal legendarische motorfietsen te zien krijgen. Kom mee een kijkje nemen in de wondere wereld van de motorfiets!
Motorfietsen voor de gepassioneerde, sportieve, avontuurlijke motorrijder, voor de zondagsrijder of de beginneling … er is voor elk wat wils!

€5 Gratis met museumpas

Openingsuren

tot

Open op:

  • Dinsdag van 9:30 tot 18:00
  • Woensdag van 9:30 tot 18:00
  • Donderdag van 9:30 tot 18:00
  • Vrijdag van 9:30 tot 18:00
  • Zaterdag van 9:30 tot 18:00
  • Zondag van 9:30 tot 18:00

Contact

Cour des Mineurs
4000 Luik
04/279.20.31
info@viewallonne.be

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Luik-Guillemins

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas