Collection Musée Tomi Ungerer – Centre international de l’Illustration
© Diogenes Verlag, AG, Zürich / Tomi Ungerer Estate.
Tentoonstelling

Tomi Ungerer. L’enfant terrible

Stichting Folon

Tomi Ungerer (1931-2019) is een bekende naam in de wereld van de jeugdliteratuur (denk aan het onvergetelijke De drie rovers, het beroemde De maanman…) en dringt zich op als een van de toptekenaars van de tweede helft van de 20ste eeuw. Zijn grenzeloze nieuwsgierigheid en feilloos engagement liggen aan de basis van een scherpzinnig, doortastend, provocerend en veelzijdig oeuvre dat reikt van de politieke satire tot de erotische voorstelling.

Ungerer groeit op in de Elzas tijdens de nazibezetting en draagt levenslang het stigma mee van een ontwrichte kindertijd. In 1957 vertrekt hij, zoals talrijke Europese kunstenaars, richting Verenigde Staten om daar zijn geluk te beproeven. Zowel succes als teleurstelling zijn er zijn lot. Als fervente verdediger van de vrije meningsuiting, geeft hij onomwonden uiting aan zijn wereldvisie via ongemeen harde en aangrijpende affiches en tekeningen. Na een verblijf in Nova Scotia vestigt hij zich in Ierland terwijl hij onafgebroken de talrijke aspecten exploreert van zijn creativiteit. Het resultaat van zijn zoektocht is een virtuoos, immens en onmogelijk te klasseren oeuvre.

In partnerschap met het Musée Tomi Ungerer-Centre international de l’Illustration (Straatsburg), nodigt de Folonstichting u in de lente van 2022 graag uit voor een kennismaking met deze prominente kunstenaar. Een indringende tentoonstelling die uitpakt met een honderdtal emblematische tekeningen en affiches van Ungerer, iedere vorm van onverschilligheid is uit den boze.

Bij de tentoonstelling hoort een geïllustreerde en gedetailleerde brochure. Door F. Pajak en T. Willer. 7,5€

Geen meerprijs gekend. Vraag info bij museum.

Openingsuren

tot

Contact

Drève de la Ramée 6A
1310 La Hulpe
Bezoek website

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Terhulpen

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas

Meer over dit museum

Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas