(c)Aglaia Konrad
© (c)Aglaia Konrad
Tentoonstelling

Aglaia Konrad: kammerspiel

Mu.ZEE, Kunstmuseum aan Zee

Aglaia Konrad ontwikkelt voor Mu.ZEE een nieuwe ruimtelijke installatie. Inherent aan haar praktijk, vertrekt ze vanuit de architectuur van de tentoonstellingsplek. Die bestaat uit twee zeer verschillende aaneensluitende ruimtes die niet als tentoonstellingsarchitectuur ontworpen zijn. Het ene deel deed dienst als opslagruimte voor het warenhuis S.E.O. en het andere vormde de verbinding met de latere architectuur van Gaston Eysselinck. Het bos van zuilen, de verschillende niveaus en de manier waarop de architectuur werd getransformeerd en desoriënteert, vormen het vertrekpunt voor de installatie van Aglaia Konrad.

Aan de hand van verschillende ruimtelijke ingrepen benadrukt ze de eigenaardige architectuur. De twee zalen krijgen een nieuwe rol toebedeeld als private binnenzone en publieke buitenruimte. Aglaia Konrad laat de wanden ongebruikt en doorbreekt de circulatie. Het exterieur wordt naar binnen gezogen met spiegels en met een nieuwe serie foto’s die is gebaseerd op onderzoek naar de landschapsarchitecte Alina Scholtz (1908-1996, Polen). De installatie bevraagt op die manier hoe binnen en buiten, maar ook privaat en publiek zich tegenover elkaar verhouden.

€15 Gratis met museumpas

Openingsuren

zaterdag tot en met zondag

Open op:

  • Dinsdag van 10:00 tot 17:30
  • Woensdag van 10:00 tot 17:30
  • Donderdag van 10:00 tot 17:30
  • Vrijdag van 10:00 tot 17:30
  • Zaterdag van 10:00 tot 17:30
  • Zondag van 10:00 tot 17:30

Contact

Romestraat 11
8400 Oostende
info@muzee.be

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Oostende

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas

Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas