Cécile Miguel, au creux des apparences
© La Boverie
Tentoonstelling

Cécile Miguel | Onder de schijn

La Boverie

Een van de missies van La Boverie is om Belgische artiesten te helpen ontdekken of herontdekken. Voor de lente/zomer van 2024 wordt het werk van Cécile Miguel, kunstenares en schrijfster uit Gilly, geëerd. 

Aan de hand van een honderdtal werken van verschillende aard (schilderijen, collages, tekeningen en persoonlijke documenten) onthult de tentoonstelling in chronologische volgorde het krachtige en unieke werk van deze kunstenaar, die nooit enige toegeving heeft gedaan aan de kunstmarkt en wiens laatste retrospectieve meer dan veertig jaar geleden plaatsvond. 

Cécile Miguel kreeg de Prix Paul-Roux de la Jeune Peinture Française in 1950 na haar eerste groepstentoonstelling samen met onder andere Picasso en Miró in de Galerie Nationale in Luzern. Ze was dus een schilderes, maar vandaag de dag zouden we de term "beeldend kunstenaar" verkiezen, gezien de diversiteit van haar formele onderzoek: tekeningen van landschappen en stillevens, felgekleurde gouaches toen ze in de Provence woonde, tachisme, inlegwerk van voorwerpen op hout, olieverf, collages, figuren met enorme ogen... Je voelt de invloed van het surrealisme, abstracte kunst en art brut in haar zeer persoonlijke werk. 

Samen met haar man André Miguel (schrijver, dichter en criticus) schreef ze ook gedichten en toneelstukken. Vanaf 1989 publiceerde ze "droomdagboeken", getypografeerde gedichten en proza met surrealistische trekjes. Zijn kunst is opgebouwd "uit de kleuren en materialen van naast elkaar geplaatste prints, een krioelend leven waarin spot en humor zich vermengen... een geheel met zijn eigen plastische bewijzen, zijn eigen strengheid".

€12 Gratis met museumpas

Openingsuren

tot en met

Contact

Parc de la Boverie 3
4020 Liège
+32 4 238 55 01
info@laboverie.com

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Luik-Guillemins

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas

Meer over dit museum

Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas