Andrea Lehnert, Paysage, huile sur carton, 175 cm x 442 cm, 2019
© Andrea Lehnert
Tentoonstelling

ONDER BEPAALDE OMSTANDIGHEDEN

IKOB - Museum voor Hedendaagse Kunst

Met: Marcel Berlanger, Franck Bovet, Guillaume Bijl , André Blanck, Jean Pierre Bredo, André Butzer, Bert De Beul, Julie De Bleeckere, Dirk Dietrich Hennig, Andrea Lehnert, Adrien Lucca ,Léopold Plomteux, Pat Rosenmeier, Paul Schwer, Heinrich Siepmann, Ton Slits, Johan Tahon, Johan Van Geleuwe, Marcel Warrand, Yves Zurstrassen

En: Aline Bouvy, Benoît Jacquemin, Tanja Mosblech, Francis Schmetz
Het zijn altijd de bepaalde omstandigheden die een verzameling in veel grotere mate bepalen dan de planning, het concept of het geld. Deze bepaalde omstandigheden zijn echter moeilijk te controleren. Ze bestaan uit factoren die buiten de controle van het individu liggen. Dus toeval en geluk moeten de beslissende variabelen zijn van deze bepaalde omstandigheden.

Een blik op de geschiedenis van de musea leert ons dat het vaak juist deze toevalligheden en een bepaald deel van het geluk waren die een aankoop, een schenking of een permanente bruikleen mogelijk maakten. Ze zijn effectief lang voordat contracten worden ondertekend of financiële transacties worden uitgevoerd, en ze zijn bepalend voor het bepalen of we later wel of niet zullen samenwerken. Als bijvoorbeeld permanente geldschieters* besluiten hun kunstwerken aan ons te schenken, dan gebeurt dat omdat ze ons vertrouwen. IKOB geniet dit vertrouwen al 27 jaar.

Geen meerprijs gekend. Vraag info bij museum.

Openingsuren

Opnieuw open (COVID-19)

tot

Contact

Rotenberg 12b
4700 Eupen
+32 87 56 01 10
Bezoek website