Vaderdag: 5 keer raak met de museumpas

29 mei 2024

Voor elk cliché-cadeau is er een beter alternatief

De mama’s zijn al in de bloemetjes gezet. Tijd om ook alle papa’s, pluspapa’s, schoonvaders en opa’s in de watten te leggen. Heb jij nog een cadeau nodig voor Vaderdag? Soms is de keuze gemakkelijker dan je denkt

Voor slechts één museumpas heb je al vijf cliché-cadeaus tegelijk. En dat is niet eens alles: met de museumpas cadeaubon schenk je een heel jaar vol verrassende uitstappen naar meer dan 240 Belgische musea. Maak jij hem gelukkig? 

Geef geen krat bier, maar een hele brouwerij

De winkels swingen je ermee om de oren: flesjes bier, netjes ingepakt met een strikje errond. Ideaal als Vaderdagcadeau, toch? Klopt, maar waarom zou je maar enkele flesjes kiezen als je ook het hele verhaal achter ambacht kan meegeven? In het Hopmuseum Poperinge leer je de geschiedenis van de bierbrouwerij kennen aan de hand van machines, filmpjes en velden vol met hop. Oh ja, het beste van allemaal: volledig katervrij!

Geef geen gereedschap, maar een hele ijzerfabriek

Mannen die graag met hun handen werken, kan je natuurlijk plezier doen met een dikke sloophamer, een klopboor of een houtzaag. Wat echter nóg leuker is: hem een hele werkplaats cadeau doen! Met de museumpas opent hij de deur van het Huis van de Metallurgie en Industrie van Luik, een oude smederij uit de 17e eeuw. Hier kan je uren doorbrengen tussen de zeldzame documenten, motoren en een indrukwekkende stoommachine

Geef niet één, maar duizend strips

Misschien dacht je nog snel langs de boekhandel te passeren voor een graphic novel? Zodra je voor de boekenrekken staat, slaat de keuzetress genadeloos toe. Want wat had hij nu al gelezen en wat nog niet? Laat die ene strip voor wat hij is en doe hem een heel stripwalhalla cadeau. Het Stripmuseum in Brussel bundelt niet alleen klassiekers als Robbedoes, Jommeke en Nero, maar stelt je via tijdelijke tentoonstellingen ook voor aan de nieuwste talenten in comic-land. Laat je papa dus maar zelf kiezen welke strip hij nog aanschaft. 

Geef niet 1, maar 5 citytrips

Misschien kwam dit ook in je op: “aha, ik kan mijn papa een weekendje Durbuy cadeau doen!”. Leuk idee, maar wist je dat je met de museumpas niet alleen Belgische musea, maar ook 5 reisjes cadeau doet? Er hangen heel wat Extra voordelen aan de museumpas. Zo kan je papa 5 keer heen-en-terugreizen met de trein aan 50% korting.

Geef geen dure olijfolie, maar een hele moestuin

Klassieker voor de kokende vaders onder ons: een pakketje overprijsde olijfolie met een bijzonder smaakje (“oeh, truffel!”). Mooi oogt het wel, maar vaak belanden de gele goedjes achteraan in de kast, want “je verspilt zo’n dure olijfolie toch niet op een slaatje?”. 

Een beter alternatief als je het ons vraagt: leren moestuinieren! ‘t Grom in Sint-Katelijne-Waver is de plek bij uitstek om de kneepjes van het vak te leren. Hier, in de groentestreek, toont het museum je de meest innovatieve methodes en eeuwenoude succesrecepten. Het blijft trouwens niet bij kijken alleen, want het hele jaar door kan je meedoen aan de meest uiteenlopende workshops.  

Doe de museumpas cadeau voor Vaderdag

Brouwerijen, onderzoekslabo’s, tuinen, kastelen, oorlogsmonumenten … Met de museumpas schenk je een jaar vol uitstappen naar meer dan 240 Belgische musea. Wedden dat hij dat kratje bier niet zal missen? 

244 musea

Je kan meteen elk van onze musea binnenwandelen voor een bezoek. Niet 1 keer, maar zo vaak je maar wil!

Ontdek alle musea

322 tentoonstellingen

Bovendien kan je ook gratis of voor een kleine meerprijs unieke tentoonstellingen bezoeken in onze musea.

Ontdek alle tentoonstellingen

1 museumpas

Dit alles met slechts 1 pas. Vraag ernaar in een van onze musea of bestel hem hier.

Koop de museumpas
Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas