Anna Boghiguian
© S.M.A.K.

Anna Boghiguian

S.M.A.K.

Anna Boghiguian (° 1946, Cairo) is een nieuwsgierig observator van mensen en hun bestaan. Als kunstenaar reist zij voortdurend over de wereld en verwerkt de opgedane indrukken in schetsen, tekeningen, schilderijen, foto’s, sculpturen en installaties die zij zowel onderweg als op locatie maakt. Migratie heeft voor haar ook een persoonlijke betekenis aangezien zij als Armeense in Cairo geboren werd uit een familie die in het begin van de 20ste eeuw naar Egypte verhuisde.

Het werk van Boghiguian biedt een unieke kijk op het leven en toont haar grote belangstelling voor het heden en het verleden, boeken en poëzie, politiek en economie. Haar beeldtaal is op de eerste plaats figuratief, zeer persoonlijk en komt sterk naar voor bij onderwerpen die haar raken. Deze kunnen zowel met levensvreugde als met woede om het onrecht in de wereld te maken hebben.

Voor haar eerste solotentoonstelling in S.M.A.K. zal de kunstenaar, naast bestaand werk, ook een grootschalige nieuwe installatie tonen die geïnspireerd is op de industriële geschiedenis van de Gentse regio.

Korte toelichting van Anna Boghiguian bij haar tentoonstelling “Understanding Places” voor Tate St.Ives (2019).

€12 Gratis met museumpas

Opnieuw open (COVID-19)

tot

open op:

• Dinsdag van 9:30 tot 17:30
  • Woensdag van 9:30 tot 17:30
  • Donderdag van 9:30 tot 17:30
  • Vrijdag van 9:30 tot 17:30
  • Zaterdag van 10:00 tot 18:00
  • Zondag van 10:00 tot 18:00

Jan Hoetplein 1
9000 Gent
info@smak.be
Bezoek website

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Gent-Sint-Pieters

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas

Meer over dit museum