4 tips voor de origineelste cadeaubon

Zo wordt je pakje overhandigen nóg leuker

Met de museumpas geef je niet zomaar een cadeau, maar een jaar vol beleving. De gelukkige krijgt de sleutel tot meer dan 240 musea in België, goed voor een heleboel verrassende uitstapjes en herinneringen om nog jaren te koesteren.

Niets zo mooi als een persoonlijk geschenk. Met de 4 tips hieronder maak jij van de museumpas-bon het leukste pakje van de hoop. En het is niet eens moeilijk.

Graag (nog) iemand trakteren op een jaar vol musea?

Tip 1: geef een heel boek aan inspiratie

Tip 1: geef een heel boek aan inspiratie

Sinds kort ligt er een museumpas-magazine in de rekken, boordevol reportages, getuigenissen, een expo-kalender en informatie over alle musea in het aanbod. Verstop je bon tussen de bladzijden en geef je ontvanger meteen een heleboel inspiratie om er samen op uit te trekken! Het magazine is te koop in de krantenwinkel of op de website van Knack

Tip 2: maak er kunst van

Tip 2: maak er kunst van

Een museumliefhebber apprecieert vast een mooi kunstwerk, nietwaar? Snuister door de rommelmarkt in je buurt of spring een winkel binnen en koop een elegant kader om je bon in te presenteren. Het kader kan de gelukkige nadien vullen met een foto van een museumuitstap. Recyclage: check!

Tip 3: zeg ‘merci’

Tip 3: zeg ‘merci’

“Een dikke merci, omdat jij er altijd voor me bent!“ - Geef de ontvanger naast de museumpas ook nog een warme (én lekkere!) boodschap mee in de vorm van merci-chocolaatjes. De échte verrassing zit natuurlijk vanbinnen: je kan de bon meteen op de chocolade leggen of hou de spanning er nog wat in en verstop hem eronder. Bij elk chocolaatje komt je cadeau verder tevoorschijn! 

Tip 4: vouw als een pro

Tip 4: vouw als een pro

Van je bon een vogel, hartje, bloem of draak maken? Een eitje. Met wat vouwtechnieken verandert je A4 in een mum van tijd in een kunstwerkje. Leer in onze video hoe je een hartje moet maken, of browse door YouTube voor nog meer leuke vormen.

Geef jij het leukste pakje?

Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas