5 musea voor op een regenachtige dag

Wat troost jou wanneer het water met bakken uit de lucht valt?

16 oktober 2019

Een museum(pas) bij regenweer
© museumPASSmusées

Grmbl. De herfst heeft nu definitief zijn intrede gedaan, en het water gutst uit de hemel. Het is moeilijk om er vrolijk bij te blijven, maar geloof ons: in deze 5 musea vind je nét wat je nodig hebt om je humeur weer op peil te krijgen.

1) Ontsnap aan de natte werkelijkheid in het Hergé Museum

Grauw en grijs buiten? Trek naar het Hergé Museum in Louvain-la-Neuve en treed in de voetsporen van wereldreiziger Kuifje. Hergés avontuurlijke stripfiguur voert je weg uit dit regenachtige landje en stuurt je van Congo over Egypte naar de maan - en wees maar zeker dat het daar niet regent. Vergeet je zonnebril en tropenhelm niet!

2) Geniet van ingetogen schoonheid in het Rubenshuis

Niets zo troostrijk op een natte, grauwe dag als een bezoekje aan een plek waar schoonheid centraal staat. In het verfijnde Rubenshuis in Antwerpen komt de geest van de meester je tegemoet in gedetailleerde penseelstreken. Wanneer het even opklaart ga je zitten op het bankje dat op Rubens’ binnenplaats staat - en zie, je voelt je al veel beter.

Ans Brys