Een museum(pas) bij regenweer © museumPASSmusées

5 musea voor op een regenachtige dag

4 november 2021

Wat te doen bij regenweer? Hier vind je troost.

Grmbl. De herfst heeft nu definitief zijn intrede gedaan en het water gutst uit de hemel. Het is moeilijk om er vrolijk bij te blijven, maar geloof ons: in deze 5 musea vind je nét wat je nodig hebt om je humeur weer op peil te krijgen.

1) Ontsnap aan de natte werkelijkheid in het CID 

Grauw en grijs buiten? Trek naar het Centrum voor Innovatie en Design van Grand-Hornu. Midden in een oude steenkoolmijn schuilt een staaltje hedendaagse kunst dat je wegvoert uit dit regenachtige land. In de tentoonstelling Cosmos reis je naar een universum vol nevels, exoplaneten en donkere materie. En wees maar zeker dat het daar niet regent.

2) Geniet van ingetogen schoonheid in het Rubenshuis

Niets zo troostrijk op een natte, grauwe dag als een bezoekje aan een plek waar schoonheid centraal staat. In het verfijnde Rubenshuis in Antwerpen komt de geest van de meester je tegemoet in gedetailleerde penseelstreken. Wanneer het even opklaart ga je zitten op het bankje dat op Rubens’ binnenplaats staat - en zie, je voelt je al veel beter.

© Ans Brys

3) Verwarm je in het charmante Hortamuseum

Niets zo rustgevend als het geluid van kletterende regendruppels tegen de ramen, terwijl jij warm in je stulpje zit. Alleen steekt ons eigen interieur op de duur wat tegen. Bezoek eens het huis van een ander, zoals dat van de architect Victor Horta in Elsene. Huiselijkheid troef in dit magnifieke gebouw vol warme tinten en verborgen deurtjes. 

© Paul Louis - Hortamuseum

4) Trotseer de nattigheid in het Koninklijk Museum van Mariemont

Ben jij zo iemand die de vijand het liefst in de ogen kijkt? Die troost put uit het gevecht? Oké dan: regenjas aan, regenlaarzen paraat en trek naar Morlanwelz. Je trotseert de regen in het hart van een groot park dat tegelijkertijd een van de mooiste arboretums van België is. Wandel tussen de soms honderdjarige bomen en voel hoe de regen je steeds minder gaat deren.

5) Vind een oplossing voor zeurende kinderen in De wereld van Kina

Niet alleen jij baalt van de regen, ook je kinderen doen dat - en geef ze eens ongelijk. Waarom geen uitstapje naar een museum? In het Gentse natuurmuseum De wereld van Kina doet het kleine grut opwindende ontdekkingen over all things nature. Met de scholieren trek je naar Het Huis, terwijl de peuters en kleuters zich uitleven in het doe-museum De Tuin. Maak van een druilerige dag een heerlijke brok kwaliteitstijd!

244 musea

Je kan meteen elk van onze musea binnenwandelen voor een bezoek. Niet 1 keer, maar zo vaak je maar wil!

Ontdek alle musea

323 tentoonstellingen

Bovendien kan je ook gratis of voor een kleine meerprijs unieke tentoonstellingen bezoeken in onze musea.

Ontdek alle tentoonstellingen

1 museumpas

Dit alles met slechts 1 pas. Vraag ernaar in een van onze musea of bestel hem hier.

Koop de museumpas
Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas