5 musea voor op een regenachtige dag

Wat troost jou wanneer het water met bakken uit de lucht valt?

16 oktober 2019

Een museum(pas) bij regenweer
© museumPASSmusées

Grmbl. De herfst heeft nu definitief zijn intrede gedaan, en het water gutst uit de hemel. Het is moeilijk om er vrolijk bij te blijven, maar geloof ons: in deze 5 musea vind je nét wat je nodig hebt om je humeur weer op peil te krijgen.

1) Ontsnap aan de natte werkelijkheid in het Hergé Museum

Grauw en grijs buiten? Trek naar het Hergé Museum in Louvain-la-Neuve en treed in de voetsporen van wereldreiziger Kuifje. Hergés avontuurlijke stripfiguur voert je weg uit dit regenachtige landje en stuurt je van Congo over Egypte naar de maan - en wees maar zeker dat het daar niet regent. Vergeet je zonnebril en tropenhelm niet!

2) Geniet van ingetogen schoonheid in het Rubenshuis

Niets zo troostrijk op een natte, grauwe dag als een bezoekje aan een plek waar schoonheid centraal staat. In het verfijnde Rubenshuis in Antwerpen komt de geest van de meester je tegemoet in gedetailleerde penseelstreken. Wanneer het even opklaart ga je zitten op het bankje dat op Rubens’ binnenplaats staat - en zie, je voelt je al veel beter.

Ans Brys
© Ans Brys

3) Zoek de warmte op in de Plantentuin Meise

Er zijn  van die dagen waarop je het onmogelijk nog warm lijkt te kunnen krijgen. Droeve dagen vragen om drastische maatregelen: zak af naar de Plantentuin Meise en struin een hele dag rond in het Plantenpaleis, of nestel je zelfs in de Regenwoudkassen - wedden dat je opgewarmd raakt tot in je kleinste vezels?

4) Trotseer de nattigheid in het Koninklijk Museum van Mariemont

Ben jij zo iemand die de vijand het liefst in de ogen kijkt? Die troost put uit het gevecht? Welaan dan: regenjas aan, regenlaarzen paraat, en trek naar Morlanwelz. Je trotseert de regen in het hart van een groot park dat tegelijkertijd een van de mooiste arboretums van België is. Wandel tussen de soms honderdjarige bomen, en voel hoe de regen je steeds minder gaat deren.

5) Vind een oplossing voor zeurende kinderen in De wereld van Kina

Niet alleen jij baalt van de regen, ook je kinderen doen dat - en geef ze eens ongelijk. Waarom geen uitstapje naar een museum op hun maat? In het Gentse natuurmuseum De wereld van Kina doet het kleine grut doet opwindende ontdekkingen over all things nature. Met de scholieren trek je naar Het Huis, de peuters en kleuters leven zich uit in het doe-museum De Tuin. Maak van een druilerige dag een heerlijke brok kwaliteitstijd!

Last but not least: wat troost een mens beter dan een heerlijke kop warme chocolademelk… niets, toch? Wist je dat je in het Kasteel van Seneffe, in het 'Salon des Saveurs', kunt genieten van een kop warme chocolademelk bereid volgens een authentiek recept uit de achttiende eeuw? 

Mmmmm… regen, welke regen?

Maddi Bazzocco by unsplash
© Maddi Bazzocco by unsplash

174 musea

Je kan meteen elk van onze musea binnenwandelen voor een bezoek. Niet 1 keer, maar zo vaak je maar wil!

Ontdek alle musea

232 tentoonstellingen

Bovendien kan je ook gratis of voor een kleine meerprijs unieke tentoonstellingen bezoeken in onze musea.

Ontdek alle tentoonstellingen

1 museumpas

Dit alles met slechts 1 pas. Vraag ernaar in een van onze musea of bestel hem hier.

Bestel museumpas