In de kijker

6 musea in de bloemetjes

Zin in een fleurige uitstap? In deze musea zit je goed.

21 maart 2019

Magnolia's in de Plantentuin Meise
© Plantentuin Meise

Ruikt u het? Proeft u het? Juist: de lente hangt in de lucht. Tijd om de bloemetjes buiten te zetten, of om je in huis te omringen met de eerste heerlijk geurende ruikers, vers vanuit de tuin. Waarom zou dat niet ook voor de musea gelden? Ontdek hier de meest bloemrijke musea, gratis te bezoeken met je museumpas. Leve de lente!

Bloemetjes buiten zetten…

1/ Kersen in Kalmthout

In het Arboretum van Kalmthout staan binnenkort weer prachtige Japanse kerselaars in bloei. Volg vanaf 1 april de kerselaarsroute doorheen de arboretumtuin en laat je betoveren door wolken van bloesems.

2/ Magnolia’s in Meise

Wie van de lente houdt, houdt van magnolia’s, en vice versa. En wie de bloeiende magnolia’s in de Plantentuin van Meise heeft gezien, is de winter op slag vergeten. Van 21 maart tot 30 april kunt u er de magnifieke magnolia’s bewonderen:  een collectie van tientallen wilde magnolia’s met prachtige namen als komkommermagnolia, regenschermmagnolia of leliebloemmagnolia. Volg de speciale magnoliawandeling, en je verkent ook meteen de rest van de tuin.

3/ Stijlvol kuieren in Mariemont

Het Koninklijk Museum van Mariemont bevindt zich in het hart van een groot park dat tegelijkertijd een van de mooiste arboretums van België is. Wandel doorheen deze prachtige omgeving tussen de soms honderdjarige bomen en de vele bronzen beelden, waaronder de Burgers van Calais van Auguste Rodin en Le semeur van Constantin Meunier.

Mirjam Devriendt, Hof van Busleyden