Museumbezoek! © In Flanders Fields Museum

6 tips om je vader een onvergetelijke dag te bezorgen

1 juni 2023

Verras hem dit jaar met... een museum!

Vier Vaderdag nu eens niét met een stropdas of een fles wijn, maar met een exclusief uitstapje naar het museum. Lees onze tips voor een ideale vaderdag-trip en kies het museum dat het beste past bij jouw papa, schoonpapa, stiefpapa of eender welke man jou dierbaar is.

1) Avant-gardevaders

Wordt je vader helemaal wild van een stevig stuk hedendaagse kunst? Verras hem dan met een ticket voor het BPS22 in Charleroi, een plek die op zich al de moeite waard is (zie de industriële hal uit 1911) maar waar hij eveneens zijn hartje kan ophalen aan expo’s uit het actuele kunstenveld.

2) Ondeugende vaders

Oh la la! Wil je graag met je vader de dingen des levens bespreken? Neem hem dan mee naar het Félicien Rops Museum in Namen voor een rondleiding door het erotische oeuvre van deze kunstenaar. Een openhartig gesprek van man tot zoon/dochter, kan wonderen doen...

3) Straffe papa’s

Niets is geschikter (én leuker) tijdens een dagje vader-kind-bonding dan een uitstap naar het Hasseltse Jenevermuseum. Idealiter zijn de kinderen meerderjarig, want aan het eind van deze razend interessante geschiedenis van het straffe goedje krijg je de mogelijkheid om het ook te proeven. Zei daar iemand iets met dubbele tong?

4) Leergierige vaders

Vaders met een passie voor vaderlandse geschiedenis zullen blij zijn met (en wellicht stil worden van) deze trip naar het In Flanders Fields Museum. Na een indringende rondgang in dit museum van de Groote Oorlog tellen we onze zegeningen, en zijn we blij dat in onze contreien de oorlog (voorlopig) voorbij is.

5) Toonvaste vaders

Heeft jouw papa het zangtalent van Jacques Brel of speelt hij zo nu en dan een meesterlijke gitaarsolo? Verwen zijn oren met een dag vol muziek in het Muziekinstrumentenmuseum in Brussel. Jullie bezichtigen er de meest gekke instrumenten - al gehoord van een neusfluit - en met de bijhorende audiogids breng je die allemaal tot leven.

6) Snelle papa’s

Some boys like toys! Vooral wanneer die toys vroem zeggen en erg hard kunnen rijden. In Autoworld Brussels neem je echter je vader mee naar het prille begin: de uitvinding van de eerste automobiel. Door de geschiedenis heen racen jullie zo naar de meest moderne exemplaren - en ja, sommige van die fetisjcars mag je ook aanraken...

En tot slot...

Trekt je vader er eens graag op uit? Doe hem dan een plezier en geef hem de museumpas cadeau. Tot Vaderdag volgend jaar hopt hij gewoon gratis binnen in de meer dan 225 deelnemende Belgische musea, wanneer hij maar wil. Als dàt geen chique gebaar is!

245 musea

Je kan meteen elk van onze musea binnenwandelen voor een bezoek. Niet 1 keer, maar zo vaak je maar wil!

Ontdek alle musea

331 tentoonstellingen

Bovendien kan je ook gratis of voor een kleine meerprijs unieke tentoonstellingen bezoeken in onze musea.

Ontdek alle tentoonstellingen

1 museumpas

Dit alles met slechts 1 pas. Vraag ernaar in een van onze musea of bestel hem hier.

Koop de museumpas
Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas