De 3 favoriete musea van pashouders in de provincie Luxemburg

Deze bezoekjes ga je nog lang koesteren

15 december 2022

FAM
© FAM

We zijn verwend met zoveel musea, maar het bezorgt soms ook wel wat keuzestress. Zoek je nog een aanrader in de provincie Luxemburg? Volg dan het advies van onze pashouders. Dit zijn hun meest bezochte musea in de regio. 

Tip: met de museumpas bezoek je deze en 220 andere musea gewoon gratis. Een heel jaar lang. Meer over de museumpas? Dat lees je hier.

1) FAM (Marche-en-Famenne)

De streek rond Marche-En-Famenne is vooral bekend om zijn bosrijke gebieden met ontelbare wandelroutes. Maar ook de rijke geschiedenis is de moeite om te bewandelen. Het beschermde gebouw van FAM bewaart een mooi stukje van die geschiedenis. Een reis van wel 7000 jaar langs munten, fraaie juwelen en stijlvolle meubels. In de hedendaagse vleugel maak je kennis met kunstenaar Remy Van den Abeele, die met zijn poëtische insteek alle harten raakt.  

2) Piconrue - Museum van de Grote Ardennen (Bastenaken)

Het leven zoals het is: De Ardennen. Dat is waar het in Piconrue - Museum van de Grote Ardennen om draait. In het deel ‘Levensfasen’ flits je terug naar de 19e en 20e eeuw. Je vergezelt een Ardenees van aan de wieg tot op zijn laatste rustplaats en pikt ook zijn trouwfeest en eerste schooldag mee. In Het Huis der Legenden hoor je dan weer welke spannende verhalen er vroeger de ronde over de vier Heemskinderen, dwergen, feeën en weerwolven. Bekijk zeker de agenda van het museum, want er zijn regelmatig nieuwe tentoonstellingen.   

3) Durbuy History & Art Museum (Durbuy)

In de kleinste - maar misschien wel mooiste? - stad van ons land kan je meer dan alleen aperitieven. Je kan er ook op museumbezoek! Meerbepaald naar het Durbuy History & Art Museum, kortweg DHAM. De naam verklapt het al een beetje, maar dit museum bestaat uit twee delen: het ene toont je Durbuy door de eeuwen heen, het andere dompelt je onder in de wereld van de hedendaagse en moderne kunst. Met wisselende tentoonstellingen valt er elk bezoek iets nieuws te beleven. DHAM heeft ook een leuke audiogids die je meeneemt buiten de muren van het museum, langs 17 historische plekken in de stad.

Benieuwd naar de favorieten in andere steden? Hier vind je ze terug.

226 musea

Je kan meteen elk van onze musea binnenwandelen voor een bezoek. Niet 1 keer, maar zo vaak je maar wil!

Ontdek alle musea

259 tentoonstellingen

Bovendien kan je ook gratis of voor een kleine meerprijs unieke tentoonstellingen bezoeken in onze musea.

Ontdek alle tentoonstellingen

1 museumpas

Dit alles met slechts 1 pas. Vraag ernaar in een van onze musea of bestel hem hier.

Koop de museumpas
Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas