5 musea die perfect zijn voor een valentijnsdate

Al 20 jaar geen inspiratie meer, of zenuwachtig voor een eerste date? Deze musea doen de vonk overspringen.

12 februari 2020

Cupido in het museum
© museumPASSmusées

Romantiek onder de toverhazelaars in Arboretum Kalmthout

Het hoeft nog geen lente te zijn om van bloemen te genieten. Neem je geliefde mee voor een winterwandeling in Arboretum Kalmthout, waar nog tot eind februari alles in het teken staat van de winterbloeiers. Je vindt er de grootste verzameling toverhazelaars van Europa. Hun kruinen dragen momenteel gele, oranje en rode bloemen en verspreiden een heerlijk zoet parfum.

Nostalgie in het Huis van Alijn, Gent

De spanning van de eerste date, honderd vragen willen stellen, zoeken naar raakpunten ... Daarvoor is het Huis van Alijn ideaal. Duik in het dagelijkse leven van de jaren 1950, 1970, of 1990 en ontdek dat jullie als kind hetzelfde speelgoed hadden en dat bij jullie beider grootouders hetzelfde servies in de kast stond.

De iconische aquariumscène uit Romeo + Juliet (Baz Luhrmann, 1996)
© De iconische aquariumscène uit Romeo + Juliet (Baz Luhrmann, 1996)

Shakespeariaanse taferelen in het Aquarium-Museum van Luik

De piepjonge Leonardo DiCaprio en Claire Danes begonnen hun fatale liefde als Romeo en Juliet in het dromerige blauwe licht van een aquarium. Wie dat ook wil uittesten, kunnen we het Aquarium-Museum van Luik aanbevelen, waar meer dan 200 vissoorten dartel rondzwemmen. In het (droge) museum kan je ook 20.000 opgezette exemplaren en skeletten bewonderen - mogelijks iets minder romantisch.

Subtiele hints in DIVA, Antwerp Home of Diamonds

Duidelijke communicatie is de hoeksteen van elke stabiele relatie. Op de tweede plaats: de juiste cadeaus geven. Ben je een juwelenliefhebber of heb je een partner die als een ekster graait naar alles wat blinkt? Rep je dan naar DIVA, Antwerp Home of Diamonds. Je ontdekt er alles over diamanten, zilver en edelsmeedkunst. Ideaal om duidelijk te maken welke verlovingsring je wil, of kom alvast te weten hoeveel ledematen de verjaardagscadeaus van je nieuwe geliefde je zullen kosten.

Een royale date in het Kasteel van Seneffe

Als we Austens Pride & Prejudice mogen geloven, dan bestond daten in de achttiende eeuw uit trage wandelingetjes maken door meticuleus onderhouden kasteeltuinen. Daarvoor is het royale Kasteeldomein van Seneffe uitermate geschikt. In het kasteel zelf reis je terug in de tijd en proef je van het leven als kasteelbewoner tijdens de Verlichting.

Trouwens, wil je je geliefde een museumpas cadeau geven? Profiteer nog tot 1 maart van de huidige prijs van €50 i.p.v. €59. Liefde is prijsloos, maar toch...

186 musea

Je kan meteen elk van onze musea binnenwandelen voor een bezoek. Niet 1 keer, maar zo vaak je maar wil!

Ontdek alle musea

242 tentoonstellingen

Bovendien kan je ook gratis of voor een kleine meerprijs unieke tentoonstellingen bezoeken in onze musea.

Ontdek alle tentoonstellingen

1 museumpas

Dit alles met slechts 1 pas. Vraag ernaar in een van onze musea of bestel hem hier.

Bestel museumpas