Félicien Rops Museum © Laloux - Félicien Rops Museum

Deze 3 musea zijn razend populair in Namen

15 december 2022

Culturele stops die je niet kan overslaan

Op stap naar Namen? Zet dan een van deze musea op je lijstje, want onze pashouders wisten ze wel te smaken. Dit zijn de meest bezochte musea in de provincie Namen. Veel plezier!

Tip: met de museumpas bezoek je deze en 220 andere musea gewoon gratis. Een heel jaar lang. Meer over de museumpas? Dat lees je hier.

1) Félicien Rops Museum: voor minder brave zielen 

Kunst uit de 19e eeuw, dat zijn schilderijen van landschappen en tafereeltjes? Dan moet je zéker eens naar het Museum Félicien Rops in Namen gaan. Laat het werk van Félicien Rops je verbazen, want deze man is beroemd voor zijn satanistisch en pornografisch getinte werk. In zijn tijd deed de snelle industriële revolutie de christelijke moraal wankelen. Wat taboe was, prikkelde en inspireerde het hoofd en de onderbuik van deze kunstenaar vol temperament. Laat je verrassen door de karikaturen uit zijn beginperiode, en zijn evolutie naar meer duivelse schilderijen en tekeningen.

2) TreM.a - Museum voor Oude Kunsten: waar je wonderen kan bewonderen

Op amper vijf minuten van het station van Namen vind je TreM.a, het Museum voor Oude Kunsten. Hier schuilt een van de zeven wonderen van België: de kerkschat van Hugo d'Oignies. Deze oogverblindende collectie Maaslandse kunst telt zo’n dertig stukken goudsmeedwerk uit voornamelijk de 13de eeuw. Een ander favoriet meesterwerk dat je kan bewonderen in TreM.a, is het altaarstuk van Belvaux van de hand van de meester van Waha. De goede bewaring van de oorspronkelijke polychromie is verrassend. Verlies jezelf in de panoramische landschappen van Henri Bles om je bezoek te beëindigen – TreM.a beschikt over de grootste verzameling ter wereld van deze kunstenaar!

4) Le Delta: parel langs de stroom

Waar de Samber en Maas elkaar kruisen, tref je het spierwitte gebouw van Le Delta. In dit museum verken je elk bezoek andere expo’s rond moderne en hedendaagse kunst. Om de vier maanden veranderen de tentoonstellingen en lijkt het haast een heel nieuw museum. Laat je verrassen door het werk van Belgische en internationale artiesten, maar vooral door het supergezellige terras op het dak!

Benieuwd naar de favorieten in andere steden? Hier vind je ze terug.

244 musea

Je kan meteen elk van onze musea binnenwandelen voor een bezoek. Niet 1 keer, maar zo vaak je maar wil!

Ontdek alle musea

324 tentoonstellingen

Bovendien kan je ook gratis of voor een kleine meerprijs unieke tentoonstellingen bezoeken in onze musea.

Ontdek alle tentoonstellingen

1 museumpas

Dit alles met slechts 1 pas. Vraag ernaar in een van onze musea of bestel hem hier.

Koop de museumpas
Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas