Moederdag: schenk je mama een jaar vol beleving

Met de museumpas geef je niet een, maar 200 cadeaus tegelijk

2 mei 2022

In Flanders Fields - moederdag
© In Flanders Fields Museum

Je mama is een heldin. Maar hoe kan je haar ooit bedanken? Die bloemen verwelken altijd zo snel en chocolade, tja, erg origineel is het niet. Met de museumpas hoef je niet te kiezen. Bloemen, chocolade, boeken of een hele citytrip: in de museumpas zitten ze allemaal. Meer nog, je geeft meer dan 200 cadeaus tegelijkertijd

Is Moederdag al héél dichtbij? Geen paniek. Onze cadeaubon koop je online en zit nadien meteen in je mailbox. Gewoon even printen of doorsturen en je geschenk is klaar!

Leuk, die geef ik!

Geef geen boeket, maar een heel bloemenpark

Oké, een boeket bloemen is altijd een mooie attentie, maar waarom je beperken tot een ruiker, als je ook een heel park kan geven? Met de museumpas kan je moeder onbeperkt van flora genieten in prachtige natuurdomeinen, zoals het Arboretum Kalmthout en de Plantentuin Meise. Heel wat musea hebben ook een tuin, zoals de royale struikgewassen rond het Kasteel van Seneffe of het knusse binnenplein van Museum Plantin-Moretus.

Arboretum Kalmthout
© Arboretum Kalmthout

Geef geen pralines, maar een hele bakkerij

Lekker wel, zo’n doos pralines, maar dat is toch altijd te snel op? Die teleurstelling in je mama’s ogen wanneer ze het laatste chocolaatje uit de doos plukt … hartverscheurend. Gelukkig geniet ze met de museumpas veel langer van allerlei lekkers. In het Bakkerijmuseum in Veurne ruikt het hemels. Versgebakken brood, appeltaart, bokkenpootjes en … een vleugje chocolade. Hier kan je mama zich tegoed doen aan heel wat meer dan een doos pralines. En dat een heel jaar lang. Bovendien kan ze ook aardbeien smullen in Wépion, jenever proeven in Hasselt of bier brouwen in Poperinge.

Geef geen mok met een foto, maar een gigantisch foto-album 

“Personaliseer een mok met je eigen foto!”. We worden ermee om de oren geslagen. Toegegeven, origineel klinkt het wel, maar in praktijk valt het vaak tegen. Het drinkt toch wat raar, zo uit je eigen hoofd. Bovendien moet je het ding ook met de hand afwassen, want de vaatwasser zou je foto wel eens kunnen uitvegen. Met de museumpas geef je je moeder een veel beter fotocadeau. Verschillende musea spitsen zich toe op fotografie en wisselen regelmatig hun tentoonstellingen. Foto’s van de pro’s, daar zal je mama liever naar staren dan naar haar eigen hoofd. 

Geef geen boek, maar een hele bibliotheek

Leest je mama graag? Super, dan kan je gaan snuisteren in de boekhandel. Maar, wat was nu weer haar favoriete auteur? Vermijd keuzestress en geef haar ineens een hele bibliotheek cadeau. Veel musea wijden hun collectie aan literatuur. Zo kan ze verdwalen tussen 35 km boeken in de magnifieke Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience of oude striphelden ontmoeten in het Belgisch Stripmuseum.

Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience - © Ans Brys
© Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience - © Ans Brys

Geef niet 1, maar 5 citytrips

Misschien kwam dit ook in je op: “aha, ik kan mijn moeder een weekendje Brugge cadeau doen!”. Leuk idee, maar wist je dat je met de museumpas niet alleen Belgische musea, maar ook 5 reisjes cadeau doet? Er hangen heel wat Extra voordelen aan de museumpas. Zo kan je mama 5 keer heen-en-terugreizen met de trein aan 50% korting

Geef geen geurkaarsen, maar een heel interieur

Ook een klassieker onder de cadeaus: een geurkaars. Of een ander decoratiestuk om haar interieur mee op te fleuren. Maar, heeft je mama dat echt nodig? Zo’n spulletjes zijn vaak leuker om naar te kijken dan om echt in huis te hebben. Een beter idee: laat haar rondneuzen in andermans interieur. In dat van Victor Horta bijvoorbeeld. Het Hortamuseum in Brussel is een knap staaltje art nouveau vol kandelaars, chique meubels en een kleurrijk dakraam. Nog meer architecturale parels? Dan moet je deze eens zien

Jouw moeder verwennen met meer dan 200 cadeaus? Geef een cadeaubon voor de museumpas.

225 musea

Je kan meteen elk van onze musea binnenwandelen voor een bezoek. Niet 1 keer, maar zo vaak je maar wil!

Ontdek alle musea

273 tentoonstellingen

Bovendien kan je ook gratis of voor een kleine meerprijs unieke tentoonstellingen bezoeken in onze musea.

Ontdek alle tentoonstellingen

1 museumpas

Dit alles met slechts 1 pas. Vraag ernaar in een van onze musea of bestel hem hier.

Koop de museumpas
Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas