Limited Edition museumpas van Jean Jullien © Jean Jullien / MIMA museum - Limited Edition museumpas

Bemachtig de Limited Edition museumpas van Jean Jullien

20 september 2023

Een feestelijk jasje voor 5 jaar museumpas

Confetti! Taart! De museumpas verjaart! Dit jaar blazen we 5 kaarsjes uit en daarom steken we de museumpas in een feestelijk jasje. Op deze tijdelijke editie blinkt een zelfportret van Instagram-fenomeen en kunstenaar Jean Jullien. Bemachtig hem snel, voor hij uitverkocht is!    

Een ontdekkingstocht door het leven

Vijf jaar museumpas, dat is vijf jaar vol ontdekking. Van nieuwe plekken, van grote en kleine kunstenaars, van technieken, verhalen en weetjes. Ook deze tijdelijke museumpas beeldt een ontdekking uit: de ontdekkingstocht door het leven van kunstenaar Jean Jullien, om precies te zijn.

De tekeningen van de Franse kunstenaar zijn een hit op Instagram en wie ernaar kijkt, begrijpt al snel waarom. De vrolijke kleuren, de humoristische twists en de dromerige taferelen brengen al snel een lach op je gezicht. Van kinds af aan had Jean Jullien een potlood in zijn hand. Wat begon met kribbels op schoolcursussen en eigen stripverhalen, groeide uit tot schilderijen die duizenden likes scoren en uiteindelijk … tot zijn eerste solotentoonstelling in een museum. 

Hoe de kleine jongen uiteindelijk een wereldberoemde beeldenmaker werd, legt Jean Jullien je zelf uit in het MIMA in Brussel. Naast zijn werken, vind je in de tentoonstelling ook allerlei muurschilderingen van de artiest. Hij loodst je door zijn parcours - met de nodige humor - en het beeld op de Limited Edition is daar de start van. De rest mag je zelf ontdekken in Studiolo, nog tot en met 31 december. 

© Jean Jullien in het MIMA museum

Waar kan je de pas bemachtigen? 

Kan je niet wachten om deze unieke museumpas in je portefeuille te steken? Koop je exemplaar in een van onderstaande musea en profiteer van een jaar vol ontdekkingen in 235 Belgische musea. 

Ook goed nieuws voor wie al een museumpas heeft, want je kan uitzonderlijk je huidige pas gratis omruilen voor deze feesteditie!

Rep je naar deze musea:

Je kan de Limited Edition ook online kopen. Tijdens je aankoop duid je de optie voor een fysieke kaart aan, kies je de Limited Edition en betaal je een kleine meerkost van € 2,95. 

Met de steun van de Nationale Loterij

Dankzij alle spelers kan de Nationale Loterij al jarenlang heel wat Belgische musea ondersteunen. Het is dan ook de kers op de taart om via de Limited Edition museumpas zoveel mogelijk Belgen de vele mooie expo's in ons land te laten ontdekken. Tijdens dit museumpas-feestjaar draagt de Nationale Loterij met trots bij aan verschillende acties zoals het uitzonderlijke project ‘De Nationale Expo’ waarbij we samen het artistieke talent van onbekende kunstenaars kunnen bewonderen. Dankzij de spelers kan de Nationale Loterij elk jaar zo’n 345 miljoen euro herinvesteren in de Belgische samenleving. Zo krijgen honderden organisaties en projecten, zoals museumPASSmusées, een duwtje in de rug en kunnen ze het verschil maken voor veel mensen en zorgen voor een warmere samenleving. De Nationale Loterij is dus veel meer dan spelen!

Wij zijn jarig, jij krijgt de cadeaus! Naast een Limited Edition museumpas trakteren we ook op merci-chocolade en heel wat Extra voordelen. Benieuwd? Hier zijn je cadeaus ›

245 musea

Je kan meteen elk van onze musea binnenwandelen voor een bezoek. Niet 1 keer, maar zo vaak je maar wil!

Ontdek alle musea

331 tentoonstellingen

Bovendien kan je ook gratis of voor een kleine meerprijs unieke tentoonstellingen bezoeken in onze musea.

Ontdek alle tentoonstellingen

1 museumpas

Dit alles met slechts 1 pas. Vraag ernaar in een van onze musea of bestel hem hier.

Koop de museumpas
Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas